bouwproject Overduin

Topaz en KBM tekenen overeenkomst

Na een periode van intensief overleggen, zijn Topaz en de Katwijkse bouwonderneming KBM tot een overeenkomst gekomen voor een grootscheeps bouwtraject op locatie Overduin te Katwijk. De werkzaamheden starten begin januari 2022 met de renovatie van de eerste twee etages van het hoofdgebouw.

Lange adem
De voorbereidingen voor het bouwproject lopen al enkele jaren. Eerder gemaakte ontwerpen gingen uit van een project in volledig nieuwbouw. In 2020 werd besloten dit aan te passen naar een combinatie van nieuwbouw en renovatie. Toen deze zomer de benodigde vergunningen door de gemeente Katwijk werden verleend, namen de plannen een vlucht en kwamen Topaz en de Katwijkse aannemer KBM tot een overeenstemming over de bouwkosten. Nu kunnen beide partijen bekendmaken: We gaan  van start!

Katwijkse aannemer
Programmamanager vastgoed Marco de Kievit is trots op de samenwerking met KBM: “Het is belangrijk een degelijke aannemer te selecteren die veel ervaring heeft met het bouwen van zorgvastgoed. KBM heeft de afgelopen jaren vele zorggebouwen gerealiseerd. In 2018 hebben ze voor ons de locatie Lakenhof in Leiden naar volle tevredenheid gebouwd. Mede op basis van deze ervaring hebben we onze samenwerking voor het project Overduin voortgezet. Daarnaast is het geweldig dat KBM als Katwijkse aannemer op Overduin aan de slag kan.”   

Het plan in een notendop
Op het terrein van Overduin komt een nieuwe, moderne woonvoorziening voor bewoners met de ziekte van Huntington. Ook een deel van het hoofdgebouw wordt grondig gerenoveerd. Na de renovatie komen hier gemeenschappelijke voorzieningen voor alle cliënten van Overduin, zoals de behandel- en activiteitenruimtes. In dit deel van het gebouw wordt ook de nieuwe kapel ondergebracht. Tussen de bestaande bouw en het nieuwbouwdeel met de Huntington-afdelingen komt een nieuw te bouwen restaurant als verbindend element.

De werkzaamheden starten in januari 2022 met de renovatie van het hoofdgebouw. De nieuwbouw zal vervolgens in het derde kwartaal van 2022 starten. Omwonenden van Overduin worden binnenkort door Topaz en KBM op de hoogte gebracht over de bouwwerkzaamheden.  

Foto: Ondertekening bouwovereenkomst Topaz Overduin door Edwin Kalbfleisch (bestuurder Topaz) en Willem van der Plas (directeur KBM) in aanwezigheid van Marco de Kievit (programmamanager vastgoed Topaz), Dick van der Plas (directeur KBM) en Alex Mens (planvoorbereider KBM)

Delen: