KBM Groep sloopt en bouwt in Haarlemse wijk Parkwijk

KBM Groep gaat in opdracht van Pré Wonen aan de slag in de Haarlemse wijk Parkwijk. Met de sloop van de eerste portiekwoningen aan de Staalstraat/De Bazellaan wordt snel een begin gemaakt. Na de sloop wordt begonnen met de bouw van in totaal 136 sociale huurwoningen.

Voor de aanpak van Parkwijk hebben Anke Huntjes, bestuurder Pré Wonen en KBM-directeur Dick van der Plas onlangs de handtekeningen gezet onder de overeenkomst voor de sloop, ontwerp en bouw van de eerste drie blokken van het project. Pré Wonen heeft KBM Groep uit meerdere partijen gekozen omdat het gespecialiseerd is in ‘design en build’ opgaves. Het ontwerp van de nieuwbouw is gedaan door Architectenbureau Hoogeveen uit Amstelveen.

KBM Groep sloopt en bouwt in Haarlemse wijk Parkwijk

Blij met het fraaie ontwerp

Huntjens: “Wij zijn blij met het fraaie ontwerp voor de nieuwbouw. De woningplattegronden bieden onze huurders een optimale indeling qua leefruimte en flexibiliteit in gebruik. Door de ramen tot op vloerniveau hebben de woningen daarnaast veel lichtinval. Pré Wonen is ervan overtuigd dat we met de nieuwbouw onze huurders een fijn thuis gaan bieden.” Ook Dick van der Plas is blij met het project: “Wij zijn trots dat we samen met Pré Wonen invulling mogen geven aan deze prachtige vernieuwing in Parkwijk en zien uit naar een goede samenwerking bij de realisatie van dit plan”.

136 sociale huurwoningen

De 136 sociale huurwoningen die nu worden gesloopt dateren van begin ’50-er jaren. Door de matige kwaliteit van materiaal die in de jaren ’50 voor dergelijke portiekflats gebruikt werd, bleek renovatie geen optie. In vier complexen worden naar verwachting 136 huurwoningen (3- en 4 kamer appartementen) teruggebouwd, allemaal bestemd voor de sociale huur. Met de huidige bewoners is een sociaal plan afgesproken, met recht op terugkeer. Sommige keren terug, andere niet.

Parkwijk op de schop

Het project vloeit voort uit de wijkvisie van Pré Wonen voor Parkwijk. De afgelopen jaren is door Pré Wonen al veel geïnvesteerd in renovatie en nieuwbouw en leefbaarheid. De nieuwbouw Staalstraat / De Bazellaan is het laatste grote nieuwbouw project van Pré Wonen in de wijk. Parkwijk is daarmee nu en in de toekomst weer een prettige, mooie en groene Haarlemse wijk om in te wonen.

ré Wonen bestuurder Anke Huntjes en KBM-directeur Dick van der Plas zetten handtekening over project Staalstraat/De Bazellaan

Pré Wonen bestuurder Anke Huntjes en KBM-directeur Dick van der Plas zetten handtekening over project Staalstraat/De Bazellaan

Delen: