Lean bouwen

Betere kwaliteit en lagere bouwkosten

De druk op de woningmarkt is momenteel groot en we werken als ontwikkelende bouwer aan diverse projecten tegelijkertijd. Om dat zo efficiënt mogelijk te kunnen doen werken wij volgens het zogenoemde Lean-principe.

In de uitvoering werken we samen met tal van bedrijven. Met veel van deze partijen zijn we een langdurige samenwerking aangegaan. Deze ketenpartners zijn stuk voor stuk gespecialiseerde onderaannemers en toeleveranciers die hun vak verstaan en de kwaliteit leveren die wij als KBM Groep eisen, maar die bovenal ook weten hoe wij als organisatie werken. Onze partners weten inmiddels precies hoe wij een project uitgevoerd willen zien en dragen daar zelf hun steentje aan bij.

Zo betrekken wij hen bij onder andere het maken van de definitieve bouwplannen en het opstellen van de planning. Juist door al in een vroegtijdig moment samen te werken, voorkomen we faalkosten, werken we nóg efficiënter en kan een project daardoor sneller worden uitgevoerd. En dit laatste betekent behalve een kortere bouwtijd ook lagere bouwkosten. Vooral dat laatste is voor onze opdrachtgevers altijd goed nieuws.