Nieuws

Nieuws

10.10.2018
3G Katwijk-label voor KBM Groep

Mooi nieuws op de ‘Dag van de Duurzaamheid’!

Gisteren mocht Willem van der Plas, namens KBM Groep, uit handen van wethouder Jacco Knape van de Gemeente Katwijk, het certificaat van het ‘Goed Groen Groei | Katwijk’ label in ontvangst nemen.

Stichting 20Duurzaam20, Katwijk Marketing en de gemeente Katwijk hebben een gezamenlijke doelstelling om Katwijk op een duurzame en sociaal maatschappelijke manier economisch te laten groeien.

Lees meer

01.05.2018
Bouwteamovereenkomst voor Hyde Park in Hoofddorp

Op woensdag 25 april hebben Snippe Projecten en IC Netherlands (namens Hyde Park Hoofddorp) en KBM Groep hun handtekening gezet onder de bouwteamovereenkomst voor de realisatie van blok 13-16 in het transformatieproject Hyde Park, dat de komende jaren in Hoofddorp wordt gerealiseerd.

De initiatiefnemers zijn in 2017 gestart met de ontwikkeling van Hyde Park. Met de herontwikkeling van dit verouderde en deels leegstaande kantorenpark Beukenhorst-West wordt met Hyde Park een nieuwe stadswijk, omvattende circa 3.000 koop- en huurwoningen, met hoogstedelijke uitstraling inclusief winkels, horeca en gemaksvoorzieningen gecreëerd.

Lees meer

08.01.2018
Jubilarissen tijdens Nieuwjaarsborrel

Tijdens de Nieuwjaarsborrel op vrijdag 5 januari jl. werden de 5 jubilarissen van 2017 nog eens in het zonnetje gezet. Jan van Rossum, Richard Binnendijk en Marc Angevare vierden hun 12,5 jarig jubileum, terwijl Joop Schijf 35 jaar en Dirk Breedijk maar liefst 40 jaar bij KBM Groep in dienst is. Zij werden door Willem van der Plas bedankt voor hun loyaliteit en inzet. Hierna volgde een gezellig informeel samenzijn met medewerk(st)ers, partners en kinderen.

Lees meer

07.12.2017
KBM Groep “Duurzame Aanbieder”

Naast nieuwbouw en onderhoud, wordt het duurzamer maken van bestaande woningen de komende jaren steeds belangrijker.

Onlangs is de website duurzameaanbieder.nl gelanceerd. Hier kan de woningbezitter inzicht krijgen welke bedrijven gecertificeerd zijn op het gebied van het verduurzamen en energieneutraal maken van woningen.

KBM Groep uit Katwijk heeft zich onlangs aangemeld als Duurzame Aanbieder en recent het bericht ontvangen dat door keuringsinstituut SKG-IKOB de aanmelding is goedgekeurd.

Lees meer

20.10.2017
Mooie opdracht weer voor KBM Groep!

Als onderdeel van het Dunergie-project van woningcorporatie Dunavie, zijn we gestart met de uitvoering van energiebesparende onderhoudswerkzaamheden aan 235 woningen, verdeeld over 5 complexen, in de Molenwijk, Katwijk aan den Rijn.

Lees meer

19.10.2017
Bouw woonzorglocatie Topaz Lakenhof gestart

Op 5 oktober jl. werd het officiële startsein gegeven van de bouw van Topaz Lakenhof in Leiden. Een woonzorglocatie voor 72 bewoners en bedoeld voor ouderen met dementie en met chronisch lichamelijke klachten die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De bewoners beschikken straks over een eigen studio. Drie woongroepen van acht bewoners gaan gezamenlijk een huiskamer met buitenruimte delen. Dit heet kleinschalig wonen.

Lees meer

14.08.2017
KBM Groep 60 jaar

Op vrijdag 21 juli jl. werd tijdens de jaarlijkse ‘bouwvak-BBQ’ de aftrap gegeven voor de viering van het 60-jarig bestaan van KBM Groep. Onder toeziend oog van alle medewerkers, vond door oprichter Bart van der Plas Sr. de onthulling plaats van een betonnen ‘jubileum-bank’. Deze bank is door de directie aangeboden. Later dit jaar zal het jubileum gevierd worden met medewerkers en partners.

Lees meer

03.04.2017
Nieuw kantoor voor KBM Onderhoud

Op vrijdag 31 maart is aan de Scheepmakerstraat 6 in Katwijk, het nieuwe kantoor van KBM Onderhoud officieel in gebruik genomen.

KBM Onderhoud maakt deel uit van het Katwijkse familiebedrijf KBM Groep en is als dienstverlenende onderhoudspartner en co-maker actief op het gebied van vastgoedonderhoud.

Vanuit de nieuwe huisvesting bedient men de vele opdrachtgevers, als woningcorporatie, zorg- en onderwijsinstellingen, gemeenten, VVE’s en verzekeraars.

Lees meer

13.01.2017
Sloop Hoorneslaan Katwijk gestart

Het is niet te missen: de sloop van de drie flats aan de Hoorneslaan Katwijk is begonnen.
KBM Groep zal hier in opdracht van Dunavie 87 energiezuinige en toegankelijke sociale huurappartementen bouwen.
Eind 2016 vond de aanbesteding plaats en KBM Groep sloot het jaar af met deze mooie nieuwe opdracht in de portefeuille.

De sloop neemt nog enige weken in beslag. Hierna zal er een archeologisch onderzoek plaatsvinden. Als dit is afgerond, kunnen de voorbereidingen beginnen om te kunnen starten met de bouw.

Lees meer

09.01.2017
Jubilarissen tijdens Nieuwjaarsborrel bij KBM Groep

Vrijdag 6 januari jl. vond de Nieuwjaarsborrel plaats van KBM Groep. De avond werd zeer druk bezocht door medewerk(st)ers met partners en kinderen.

Dick van der Plas heette iedereen van harte welkom en blikte terug op 2016, maar keek vooral vooruit naar 2017. Mooie projecten realiseren en ‘toegevoegde waarde leveren’ aan de opdrachtgevers; dat is het doel waar wij gezamenlijk voor gaan!

Ook werden de jubilarissen in het zonnetje gezet en door Willem van der Plas bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren. 

Lees meer

23.11.2016
’t Dorps Duet Buitenkaag officieel van start

Op vrijdag 18 november jl. vond de officiële handeling plaats van de 18 appartementen ’t Dorps Duet in Buitenkaag. Kopers en andere genodigden waren in grote getalen aanwezig en verzamelden zich op de bouwplaats. Aan Wethouder Horn de eer om de symbolisch laatste vloerplaat op zijn plek te leggen. En ondanks dat dit de eerste keer was, ging hem dat bijzonder goed af.

Hierna was er gelegenheid om in het dorpshuis “De Ontmoeting” te proosten op deze feestelijke gebeurtenis.

Lees meer

02.09.2016
Feestelijke 1e paal ’t Duyfrak te Valkenburg

Op donderdag 1 september vond op ’t Duyfrak in Valkenburg,  de officiële starthandeling plaats voor de bouw van 40 woningen.

Wethouder Krijn van der Spijk van de Gemeente Katwijk sloeg, met assistentie van de koper van bouwnummer 35 mevrouw Franceska Hoek-van der Plas, de ‘1e paal’ voor dit deelplan.

Na toespraken van de wethouder en KBM-directeur Dick van der Plas was er, onder het genot van een hapje en drankje, alle gelegenheid voor de kopers om met elkaar kennis te maken.

Lees meer

08.07.2016
KBM Groep vernieuwt!

KBM Groep is in haar 60 jarige bestaan continu bezig om het bedrijf en haar activiteiten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij wat de markt vandaag en morgen doet. Relevant blijven is de grote uitdaging: op korte en lange termijn. Met ondersteuning van Inc. (strategisch bureau voor design & innovatie) heeft KBM Groep een toekomstgerichte strategie gevormd voor de onderneming in de komende jaren, waarmee zij een helder verhaal heeft richting medewerkers, klanten en de markt.

Lees meer

08.03.2016
Feestelijke handeling Cantate te Voorhout

Maandagmiddag 7 maart jl. vond op feestelijke wijze de officiële starthandeling plaats, voor de nieuwbouw van 105 appartementen ‘Hart van Hooghkamer’ in Voorhout. Het project bestaat uit 73 sociale huurappartementen in opdracht van woningcorporatie Stek en 32 appartementen voor de verkoop. Voor meer info over de koopappartementen, kijk op www.cantate-voorhout.nl

De bouw wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie GJ van der Hulst-KBM, 2 gerenommeerde familiebedrijven uit de Duin- en Bollenstreek.

Lees meer

19.02.2016
Nieuw in verkoop De Scheepmaker

Aan de Scheepmakerstraat in Katwijk (Industrieterrein ’t Heen) op de locatie van de voormalige Bakkerij van Van Westerop, wordt een nieuw bedrijfsverzamelgebouw ontwikkeld met 16 eenheden. Het gebouw is ontworpen met hoogwaardige materialen. Het is bedoeld voor bedrijven die behoefte hebben aan een werkplaats, opslag, kleine showroom, studio of anderszins, met parkeren voor de deur. De bereikbaarheid is optimaal door de ligging direct aan de N206 en in nabijheid van de A44.

Lees meer

30.11.2015
KBM Groep biedt ondernemers flexibiliteit

Businesscenter ’t Heen 5.0 bevindt zich aan het begin van bedrijventerrein ’t Heen in Katwijk (Zuid Holland), dichtbij Leiden. De ligging is uitstekend: direct langs de N206 die niet alleen Haarlem binnen handbereik brengt maar ook een goede verbinding garandeert naar Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en feitelijk de gehele Randstad.

Door de diversiteit aan ruimtes, huurprijzen en flexibiliteit qua duur van de huurovereenkomst, is KBM Groep ervan overtuigd op deze manier ondernemers uit verschillende branches een representatieve plek te bieden binnen Katwijk.

Lees meer

12.10.2015
KBM zet fors in op Onderhoud & Transformatie

Naast de activiteiten in Woningbouw en specialisme ‘Zorgbouw’, zet de ontwikkelende bouwer KBM Groep de komende jaren sterk in op uitbreiding van haar activiteiten op
het gebied van onderhoud en gebouwtransformatie.

Onderhoud
Algemeen directeur Dick van der Plas: “Jaren geleden al onderkenden wij het belang van een specifieke aanpak van onderhoudswerkzaamheden, waardoor wij Onderhoud & Renovatie als separate businessunit binnen KBM Groep hebben geplaatst.

Lees meer

21.09.2015
Bouw Prinsessepark van start

Op vrijdag 18 september is door wethouder Liesbeth Challik het officiële startsein gegeven voor de bouw van nieuwbouwproject Prinsessepark in Zandvoort. Samen met de toekomstige bewoners heeft de wethouder symbolisch een begane grondvloerplaat gelegd.

Na de toespraak van de heer van der Plas, directeur van KBM Groep uit Katwijk, was er gelegenheid voor de nieuwe bewoners om met elkaar kennis te maken tijdens een borrel op de bouwlocatie.

Lees meer

06.03.2015
Feestelijke oplevering een feit

Donderdag 5 maart jl. vond op Sportpark De Krom in Rijnsoever de officiële oplevering van het nieuwe Combigebouw en tribune van Voetbalvereniging Katwijk plaats. De sleutels werden door KBM-directeur Willem van der Plas overgedragen aan Jaap van der Bent van Stichting Sportfaciliteiten De Krom.

Naast VV Katwijk zullen ook Paramedisch Centrum Vitaal en Tafeltennisvereniging Rijnsoever gebruik maken van het schitterende gebouw.

Lees meer

09.01.2015
KBM Groep sluit 2014 feestelijk af

Op maandag 29 december jl. sloot KBM Groep het jaar 2014 feestelijk af met een Eindejaarsborrel voor personeel, partners en kinderen.
Directeur Willem van der Plas sprak de aanwezigen toe en blikte terug op bouwjaar 2014. Een jaar waarin iedereen zijn of haar steentje heeft bijgedragen en met elkaar de schouders eronder heeft gezet om zo 2014 goed af te sluiten. 

Tevens werden de jubilarissen van dat jaar in het zonnetje gezet.

Lees meer

08.12.2014
Mooie opdracht voor KBM O&R

Van Woningstichting Sint Antonius van Padua uit Noordwijkerhout, ontving ons onderhoudsbedrijf de opdracht voor het uitvoeren van mutatie- en reparatieonderhoud aan hun vastgoed.

KBM is uitermate content met deze mooie opdracht, die volledig past in de visie en strategie van KBM Groep om de komende jaren de activiteiten op het gebied van ‘Totaal-vastgoedonderhoud’ fors uit te breiden.

 

 

Lees meer

10.11.2014
Welkom op onze nieuwe website

Vandaag is onze nieuwe website LIVE gegaan!

Met een fris design van deze tijd en gebruiksvriendelijkheid op tablet en smartphone zijn we helemaal klaar voor de toekomst!

 

Lees meer

05.09.2014
Woningmarkt in Tripodia Katwijk

Op zaterdag 13 september 2014 wordt de jaarlijkse Woningmarkt in Tripodia georganiseerd. Wij nodigen u uit om deze dag langs te komen. U kunt van 10.00 uur tot 15.00 uur zonder enige verplichting gratis informatie ophalen over het kopen of huren van een nieuwbouw- of bestaande woning in Katwijk.

Andere deelnemers aan de woningmarkt zijn: Dunavie, Bouwfonds Ontwikkeling, Ouwehand Bouw Groep B.V., Van Zessen Claer, De Raad, ABN Amro, Rabobank Katwijk, Regiobank, Tameling Hypotheken & Assurantiën, Katwijks Hypotheekhuys, Hypotheekshop, Assurantiekantoor De Oude Rijn, Otto Advies, QP-advies, Verhees Notarissen, Kooitje Makelaars, Ancora Adviesgroep, Van Egmond Van Hirtum, Potters Vooijs & van der Plas en Hoevens.

Lees meer

16.07.2014
Bouw volgende fase Park Rijnsoever gestart

Inmiddels kan niemand er meer omheen: de nieuwe ruim opgezette woonwijk Park Rijnsoever in Katwijk is bijna compleet. Dinsdag 15 juli jl. is er weer een stap gezet richting de afronding van het project: de officiële handeling door wethouder Wim van Duijn voor de bouw van 13 woningen type Egelantier en Wolverlei. Dit onder toeziend oog van kopers en andere genodigden.

Park Rijnsoever
Het project Park Rijnsoever, een samenwerkingsverband tussen de Katwijkse Ontwikkelings Maatschappij (KBM Groep) en VORM Ontwikkeling, kenmerkt zich door de groene setting met in het midden van west naar oost een park met een waterpartij waar alle bewoners van kunnen genieten.

Lees meer

06.01.2014
Jubilarissen bij KBM

Op zaterdag 28 december jl. werden tijdens de Eindejaarsborrel de jubilarissen van 2013 in het zonnetje gezet. Wim Oliemans (helaas door omstandigheden afwezig), was dit jaar maar liefst 35 jaar in dienst als timmerman. Jeroen Barnhoorn (timmerman) en Jan Hommes (uitvoerder), vierden hun 25 jarig en Janneke Kuijt (directiesecretaresse) haar 12,5 jarig jubileum. Er werd afscheid genomen van Dirk van der Plas (timmerman), die na 30 jaar dienstverband gebruik maakt van vroeg-pensioen.

Lees meer