Zorgvuldig en respectvol omgaan met alles wat
leeft en groeit

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij KBM Groep hoog in het vaandel. Wij vertalen mvo in de aandacht die wij hebben voor het milieu en de wereld, waarin ook de volgende generatie moet kunnen wonen, werken en recreëren.

Dat betekent dat we zorgvuldig en respectvol omgaan met alles wat leeft en groeit. We houden rekening met het effect dat onze activiteiten hebben op mens en milieu. Zo staan de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze medewerkers en de mensen om ons heen altijd voorop. We gaan slim om met energie, denken na over de meest duurzame oplossingen en we passen duurzame materialen toe in onze projecten. Daarnaast worden afvalstromen gemeten en verminderd.

Sociaal betrokken

Een bijdrage leveren aan de gemeenschapszin en betrokkenheid

KBM Groep is een in Katwijk geworteld familiebedrijf. Veel van onze medewerkers zijn actief in het plaatselijke en regionale verenigingsleven. Wij ondersteunen goede doelen, (sport)verenigingen en evenementen die passen bij de cultuur van KBM Groep en een bijdrage leveren aan de gemeenschapszin en betrokkenheid.

Duurzaam en circulair

Werken aan een beter milieu

Duurzaamheid, het beperken van de CO2-uitstoot en gasloos wonen zijn actuele thema’s. Samen met onze opdrachtgevers en bouwpartners maken we woningen comfortabeler en kijken we hoe we kunnen bijdragen aan een beter milieu.

Zo worden al op diverse locaties gasloze en energiezuinige nul-op-de-meterwoningen door KBM Groep gerealiseerd. Ook het circulair bouwen wordt in toenemende mate toegepast. Bij de materiaalkeuzes letten wij op de herkomst en verwerking van het materiaal en wat er in de toekomst mee kan gebeuren.

Daarnaast is KBM Groep aangesloten bij de Stichting Energieke Regio. Een initiatief waarbij duurzame projecten worden opgezet. Zo vertalen wij het duurzaam ondernemen ook in onze eigen huisvesting en ons eigen wagenpark. Ons kantoorgebouw is voorzien van zonnepanelen en ledverlichting en binnen ons wagenpark beschikken wij over een toenemend aantal elektrische voertuigen.