Zowel risicodragend als
in opdracht

KBM Groep ontwikkelt als risicodragende partij en in opdracht van derden. Voorop staat constant dat de projecten die we ontwikkelen bijdragen aan een plezierige woon- of zorgomgeving. Zo dragen we ook bij aan een mooie toekomst.

Wij beslaan de hele keten: van idee en planontwikkeling, het opstellen van grond- en opstalexploitatie tot en met het bouwen en verkopen van de woningen. Juist in deze tijd, waarin de druk op de woningmarkt dagelijks toeneemt, is het belangrijk dat de uitvoering van een project zo soepel mogelijk verloopt. Daar ligt onze kracht. We versnellen de bouwplanontwikkeling aanzienlijk door het optimaliseren en inkorten van het planproces.

Oog voor
de toekomst

Duurzaam ontwikkelen voor de bewoners en de toekomst

Ontwikkelen gaat voor KBM Groep verder dan het neerzetten van een mooi gebouw. We hebben constant de wensen en behoeftes van de toekomstige bewoners op ons netvlies en we zorgen dat ze het beste thuis krijgen. Ook is het onze verantwoordelijkheid om bij het ontwikkelen aan de toekomst te denken. We kijken daarom altijd direct naar welke nieuwe technieken en materialen we kunnen toepassen. Maar ook naar welke materialen we kunnen hergebruiken.

Lees meer over oog voor de toekomst
Co-creatie

Delen van kennis en ervaring

Ontwikkelen gaat niet zonder samen te werken met partners. We verbinden ons daarom aan verschillende specialisten in diverse disciplines, waardoor we uiteindelijk het beste uit het ontwerp en gebouw kunnen halen. Door kennis en ervaring te delen groeien we en kunnen we de meest duurzame en innovatieve oplossingen implementeren.

Architect Arjen Hoogeveen over de samenwerking met KBM

Met elkaar gaan we de uitdaging aan

Architect Arjen Hoogeveen van Hoogeveen Architecten is enthousiast over de samenwerking.

"Dankzij Design en Build kun je met elkaar een concreet plan aanbieden wat ook daadwerkelijk hout snijdt. Door te sparren met je partners weet je al snel wat iedereen wil. Ideeën en concept-ideeën kun je direct aan elkaar kwijt. Zo worden de dingen die je als architect bedenkt, direct door de ontwikkelend aannemer gecontroleerd en qua kosten vastgezet.”

Lees het hele interview
Communicatie

Rekening houden met alle uiteenlopende belangen

Bij de ontwikkeling van een project zijn vele partijen betrokken en spelen veelal uiteenlopende belangen een rol.

KBM Groep wil in nauw overleg met diverse stakeholders zo optimaal mogelijk ontwikkelen, maar ook een duurzame relatie met de omgeving houden. Daarom informeren wij de omwonenden over en betrekken wij ze bij de ontwikkeling van onze projecten. Door in een vroegtijdig stadium met alle belanghebbenden in gesprek te gaan, wordt voorkomen dat in een later stadium vertraging ontstaat door weerstand van de omgeving of doordat de omgeving zich niet betrokken of geïnformeerd voelt. Dat vraagt maatwerk. En dat leveren wij.