Specialist in verduurzamen en energetisch renoveren

Het verduurzamen en energetisch renoveren van bestaande woningen is bij KBM Groep inmiddels tot een specialiteit uitgegroeid. We zetten alles op alles om de juiste steen bij te dragen aan het Klimaatakkoord.

De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan in het verduurzamen van bestaande gebouwen. We hebben zelfs onze eigen KBM-aanpak uitgerold, waarbij we voor onze opdrachtgevers zoals woningcorporaties het gehele traject verzorgen: vanaf een onderzoek/quickscan, de warme opname, het opstellen van een plan van aanpak, de vergunningaanvraag en de communicatie met bewoners tot en met de uitvoering, oplevering en nazorg, compleet met rapportage van de energie-index.

Oog voor de toekomst

De nieuwste materialen en technieken

Om woningen klaar te maken voor de toekomst, verduurzamen en renoveren we bestaande woningen. Hierbij gebruiken we altijd de meest nieuwe en verbeterde materialen en technieken, die zich hebben bewezen in de praktijk. Alleen zo kunnen we zorgen voor een betrouwbaar eindresultaat. We houden constant onze ogen open voor alle innovaties, die zich in snel tempo opvolgen.

Lees meer over oog voor de toekomst
Co-creatie

Samen tot de beste duurzame oplossing komen

Het verduurzamen van een woning gaat verder dan alleen het installeren van nieuwe apparaten en onderdelen. We zorgen ook dat de bewoner deze op de beste manier gebruikt en er zo het beste uit kan halen voor zichzelf, maar ook voor het milieu. We werken hierbij samen met specialisten. Door kennis en ervaring te bundelen, komen we altijd tot een beter resultaat. Doordat we lang met deze partijen samenwerken, weten we niet alleen wat er op dit moment speelt, we blijven ook op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen, waardoor we altijd de beste keuzes kunnen maken.

Pieter Geene van Dunavie en Ron Vlieland van KBM Groep

Samen werken aan verduurzaming

Het verduurzamen van woningen heeft voor woningcorporaties nog flink wat voeten in de aarde.

Zo ook voor de Katwijkse woningbouwvereniging Dunavie, die bijna de helft van haar woningstand verduurzaamt, om zo gemiddeld uit te komen op energielabel B. “Wij zijn nu bezig met het beter isoleren en het energiezuiniger maken van ongeveer 3000 woningen, bijna de helft van ons woningbezit”, vertelt Pieter Geene, projectmanager vastgoed bij Dunavie.

Lees het hele interview
Communicatie

Het meeste uit verduurzamen halen

Op dit moment is de grootste uitdaging het verduurzamen van de bestaande omgeving. Of het nu gaat om labelstappen of het volledig naar nul op de meter brengen van de woning, wij spelen daar graag een rol in. We betrekken specialisten om het beste uit het verduurzamen te halen en we begeleiden de bewoners in het optimaal gebruiken van de vernieuwingen.